dinsdag 25 november 2008

Hoofdstuk 18: Verjaardagsbrief

Puerto de la Cruz, 13 mei 1972

Beste Edward en Nora,

In de allereerste plaats van harte gefeliciteerd met je verjaardag, Ed. Helaas kan ik door omstandigheden niet zelf komen om je de poot te drukken, mijn gelukwensen zijn er echter niet minder om. En oh ja, het cadeautje komt nog.

Zo, kleine tekenwonder, dus binnenkort in het veldgrijs. Die bleke kop van jou zal er goed bij passen, zeker met een kort geknipt koppie. De dienst zal je goed doen, kerel, grote bekken incasseren en niets terug mogen zeggen. Kamfer in het eten tegen natte dromen en andere erotische handelingen, in de tijgersluipgang door de prut. Je zult uiteraard je schaaltjes chips en zoute pinda’s, de kouwe-melk-pudding en perziken op sap moeten missen... of ga je klasse liggen?

Wel, alle gekheid op een stokje, het gaat ons hier op het moment aardig goed en de zaken floreren. Sinds we enige reclame hebben geplaatst in La Oratava loopt het plotseling storm, en heus, dáár is nu eens echt geen woord Spaans bij! De Spanjaarden rijden erg graag paard en nu we eigenlijk buiten de toeristenzône zitten komen ze plotseling ook.
Natuurlijk nog geen voorbarige conclusies trekken, maar de eerste week was wel heel gunstig. We hebben plannen om naar een huis in La Oratava uit te kijken. Veelal zijn het grote, oudere huizen, maar wel goedkoper dan in Puerto de la Cruz. En dichter bij de paarden én de kleine kan dan ook naar school. Hij zal natuurlijk Spaans moeten leren, maar dat gaat, denk ik, wel vanzelf.
Trouwens, de mensen hier zijn erg vriendelijk en gastvrij, daarbij maken ze heerlijke dingen klaar. Zelf heb ik mijn hart verpand aan calamaris, inktvisringetjes gepaneerd en gefrituurd. Een paar druppels citroensap en... lekker smikkelen en smullen.

Wel, waarde nakomeling, ook namens Fieke natuurlijk gelukgewenst en vanavond zullen we er nog maar eens een wijntje tegenaan gooien. Hoe we de vlekken uit de muur krijgen weet ik niet, maar we zien wel!
De allerhartelijkste groeten aan allen, van kauwgumbal Rimsky, la caballarista Josephina en je oudste broer

Rimsky

Geen opmerkingen: